DOBRODOŠLI

Često se pitaš zašto je upravo tvoja društvena interakcija toliko zastrašujuća, zar ne?

Zašto osećaš nelagodu dok zoveš taksi ili dostavu, iako znaš da je to sasvim u redu? Zašto se u toku svakog većeg okupljanja moliš da te neko nešto ne pita? Zašto tvoje srce tako brzo lupa u nekim situacijama iako ti je zdravlje dobro?

Ovo nije neko strašno stanje ili bolest. Ovo je svet socijalne anksioznosti.

Ali ko sam ja i kako odjednom znam za sve tvoje probleme?

Zdravo, ja sam Jovana!

Moje ime je Jovana i ovde sam da bih ti pomogla da prebrodiš svoju socijalnu anksioznost. I pre nego što kažeš “Oh ne, još jedan psiholog koji će da mi čita misli”, stani! Daleko je od toga!

Zapravo, ja uopšte nisam psiholog. Ja sam diplomirani inženjer menadžmenta, konkretno fokusirana na ljudske resurse. Ovo nije bio moj prvi poziv. Oprobala sam se i u digitalnom marketingu, društvenim mrežama, dizajnu, kripto valutama i još mnogo toga!

Vidiš li šablon? Uporno sam tražila način da radim posao od kuće kako bih maksimalno izbegla kontakt sa ljudima.

Pored svega toga ja ipak biram da te savetujem baš o temi socijalne anksioznosti, jer sam gotovo čitav svoj život posvetila učenju o tome - ne da bih ti danas prodala svoje usluge, već zato što sam morala.

Socijalna anksioznost je nešto sa čim sam se suočavala, sa čim se suočavam i sa čim ću se još uvek suočavati. Ali to je u redu, jer sam naučila da živim sa njom, a ovde sam da naučim tebe kako da to isto uradiš.

Tako da ne brini, razumem te bolje nego što misliš! :)

Kako je tekla moja bitka sa socijalnom anksioznošću?

Socijalna anksioznost nije samo neka tamo trema pred bitan događaj. Ne, to je stvarna i često nepriznata bitka koju svakodnevno vodim. Sećam se trenutaka kada su mi ruke postale vrele i znojne samo pri pomisli na susret sa nepoznatim ljudima ili situacijama.

Nisam mogla da verujem koliko je srce ubrzano kucalo dok sam držala prezentacije ili kada sam morala potpisati neki dokument. Ali znaš šta? Prebrodila sam te trenutke i naučila kako da se nosim sa njima.

Imam jedan trik u rukavu - iskustvo.

Sa svojim višegodišnjim iskustvom suočavanja sa socijalnom anksioznošću, uspela sam da pronađem načine da se izborim sa ovom dosadnom pratnjom.

Kroz edukaciju, istraživanje i lično isprobane tehnike, razvila sam svoj arsenal alata koji su mi pomogli da prevaziđem prepreke i izgradim samopouzdanje.

Sada sam ovde da podelim sa tobom tu moć.

Kako ti mogu pomoći?

Život je tako koncipiran da iznova imamo nove izazove, zato hajde da rešimo ovu socijalnu anksioznost. Jer, realno, smorilo je stalno drhtati pred javna dešavanja, izbegavati ljude, lupanja srca i ostala propratna stanja (ili zameni “t” sa “r” ako ti je lakše).

Vreme je da se oslobodiš okova socijalne anksioznosti i ponovo osetiš slobodu u društvu drugih ljudi.

Ne dopusti da te strahovi i nelagodnost spreče da živiš život punim plućima.

Pridruži mi se na putovanju ka samopouzdanju, osnaživanju i slobodi od socijalne anksioznosti.

Tvoju prvu konsultaciju ti nudim besplatno. To je prilika da kroz 30 minuta proćaskamo o onome što te muči i vidimo koje je to idealno rešenje za tvoj problem.

MISIJA

Moja misija je da ti pružim podršku i osnažim te u svakodnevnom suočavanju sa socijalnom anksioznošću.

Kroz individualni plan tvog procesa, rešićes se strahova i razvićeš svoje samopouzdanje u socijalnim situacijama.

Cilj mi je da ti omogućim da dišeš punim plućima, oslobođeno od prepreka i ograničenja koja socijalna anksioznost donosi.

VIZIJA

Moja vizija je da postanem vodeći izvor podrške za ljude koji se bore sa socijalnom anksioznošću, kako lokalno tako i globalno. Težim da smanjim stigmu povezanu sa socijalnom anksioznošću i podignem svest o važnosti mentalnog zdravlja u društvu.

Želim da osnažim, pružim znanje, veštine i tehnike koja će omogućiti da se prevaziđu izazovi, postignu puni potencijali i izgrade kvalitetniji životi.

Kroz rad, želim da inspirišem druge da prihvate različitosti, neguju razumevanje i stvaraju inkluzivno okruženje u kojem svako može da se oseća prihvaćeno i samopouzdano u socijalnim situacijama.

Da li imaš neko pitanje?

Ukoliko imaš pitanje u vezi načina rada, javi mi se